EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

БРИКС търси алтернатива на SWIFT

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

БРИКС търси алтернатива на SWIFT

mail11:08 | 31.10.2019прегледи 673 коментарикоментари 0


Членовете на блока БРИКС (BRICS) - Китай, Русия и Индия решиха в понеделник да свържат своите системи за финансови съобщения, за да заобиколят международната система за банкови преводи SWIFT (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication).

Руското издание "Известия" съобщава, че страните планират да си сътрудничат за създаването на единна платформа без затруднения по отношение на междубанковите транзакциите. Китай и Индия, чиито услуги все още се развиват, възнамеряват да свържат своите междубанкови платежни системи с руската система за финансови съобщения SPFS.

Също така се съобщава, че и Иран, който се присъедини към ръководената от Русия зона за свободна търговия (EAEU) жела да участва в съвместната алтернатива на SWIFT.

През миналата година международната система за банкови преводи SWIFT изхвърли някои ирански банки от системата си за съобщения, като сега се говори, че Москва и Техеран планират да използват собствени системи за финансови съобщения за управление на търговията.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 961