EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

БРИКС с общ фонд и банка

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

БРИКС с общ фонд и банка

mail13:00 | 11.09.2013прегледи 768 коментарикоментари 0


Страните от групата БРИКС (Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка) ще внесат $100 млрд. в целеви фонд, за да стабилизират валутните пазари, които са обезпокоени от очакваното свиване на паричните стимули в САЩ, съобщи руският президент Владимир Путин, цитиран от Ройтерс. Китай, който притежава най-големите валутни резерви в света, ще внесе най-големия дял в общия фонд. Фондът обаче ще бъде по-малък от първоначално планираните $240 млрд., като бе съобщено, че още известно време той няма да действа. Русия, Бразилия и Индия ще внесат по $18 млрд. във фонда с общи валутни резерви на групата БРИКС, Китай ще даде $41 млрд., а Южна Африка - $5 млрд., предаде ИТАР-ТАСС, като цитира прессъобщение, разпространено след срещата на върха на групата.

Евтините долари, който допринесоха за подема в страните от БРИКС през последното десетилетие, започнаха да изтичат, след като президента на Управлението за федерален резерв на САЩ Бен Бърнанке предупреди през май за свиване на програмата за изкупуване на американски облигации. Освен това остават месеци до приключването на работата по създаването на съвместна банка за развитие на БРИКС с капитал до $50 млрд.
Като се има предвид постигнатия напредък за двете инициативи - съвместна банка за развитие и съвместни валутни резерви - лидерите очакват значими резултати до следващата среща на върха на БРИКС. Тя е планирана за догодина в Бразилия.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg