EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Брекзит: Кой ще отстъпи ЕС или UK ?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Брекзит: Кой ще отстъпи ЕС или UK ?

mail16:40 | 07.08.2018прегледи 930 коментарикоментари 0


Британският външен министър Джереми Хънт заяви, че шансът Брекзит да приключи без споразумение се увеличава с всеки изминал ден. Той обвини ЕК, че чака Великобритания да "мигне първа" и да отстъпи на преговорите, което е погрешен подход от нейна страна, което може да доведе до загуба на работни места и от двете страни на Ла Манша. Той призова Берлин и Париж да упражнят влияние върху Брюксел, за да се постигне "разумен и прагматичен" изход на Лондон от ЕС.  „Франция и Германия трябва да изпратя силен сигнал до ЕК, че трябва да се договори прагматичнен и разумен изход, който да защитава работните места“, убеден е Хънт.

Безкомпромисната позиция на ЕК тласка Лондон към напускане на ЕС без да има сключено споразумение. Това твърди британският министър на международната търговия Лиъм Фокс в интервю за вестник "Сънди таймс". Фокс преценява като 60 % вероятността Лондон да напусне блока без споразумение за бъдещите им отношения. "Мисля, че безкомпромисната позиция на Комисията ни тласка към напускане без споразумение", смята той.

ЕС си прави грешни сметки, ако мисли че Великобритания няма да напусне без споразумение, каза бившият министър за Брекзит Дейвид Дейвис, цитиран от британския вестник The Independent. "Винаги съм мислил, че липсата на сделка е по-добър вариант от лоша сделка и докато има гранични въпроси и така нататък ... това ще ни даде повече свобода. Все още съм на мнение, че имаме две неща в наша полза - имаме собствена валута и ние сме господари на нашата собствена съдба по начин, по който държавите-членки на ЕС не са. Той добави: "Това са преговори и ще се стигне до ръба, но ние не трябва да се паникьосваме за това. Те също губят много, а конкретни страни и специфични сектори понасят загуби, ще има вътрешен натиск в рамките на ЕС. " Неговите коментари идват след като премиерът Тереза Мей се срещна с френския президент Еманюел Макрон за преговори лице в лице през лятната си отпуска миналата седмица, а министри са изпратени в Европа, за да се контактуват директно с колегите си в това, което се разглежда като опит за намаляване на влиянието на Мишел Барние и бюрократите на ЕК.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4229