EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Брекзит: Загуба на 57 хил. работни места

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Брекзит: Загуба на 57 хил. работни места

mail18:15 | 01.11.2017прегледи 9951 коментарикоментари 0


Английската централна банка очаква, че Великобритания може да загуби до 75 хиляди работни места в сферата на финансовите услуги, след като страната напусне Европейския съюз през 2019-а година, съобщава във вторник Би Би Си.

Разбирам, че висши служители на банката използват тази бройка като "разумен сценарий", особено ако не бъде постигната конкретна сделка по отношение на финансовите услуги по време на преговорите за Брекзит между Обединеното кралство и ЕС, написа икономическият редактор на Би Би Си Камал Ахмед, но без да предостави по-конкретен източник на тази своя информация.

Той добави, че АЦБ предполага, че тези данни могат да варират в зависимост от условията при които Великобритания ще напусне съюза, като бройката от 75 хиляди представлява горна граница на прогнозите.

На този етап представителите на централната банка не са направили непосредствен коментар на информацията на Би Би Си, съобщава агенция Ройтерс. Трябва да се има предвид, че двама от подуправителите на АЦБ, чиято роля в банката включва и темите, свързани с финансови услуги -  Джон Кънлиф и Сам Уудс, трябва да говорят в сряда пред британска парламентарна комисия по въпросите за Брекзит.

Понастоящем АЦБ оценява плановете за непредвидени обстоятелства на британските компании за финансови услуги, за да бъдат сведени до минимум негативните последствия за този важен сектор след Брекзит.

Английската централна банка поиска от търговските банки и останалите финансови институции, като например хедж фондовете, да ѝ бъдат предоставени планове за непредвидени ситуации в случай, че Великобритания започне да търгува с ЕС съгласно правилата на Световната търговска организация - това, което някои наричат "твърд Брекзит", посочи Камал Ахмед.

В същото време той цитира анкета на Ройтерс сред повече от 100 британски финансови фирми, според която загубите на работни места ще бъде малко под 10 хиляди през следващите няколко години след Брекзит.

Разбирам, че АЦБ вярва, че ако няма търговска сделка, още на първия ден след Брекзит вероятно ще бъдат загубени около 10 хил. работни места, като голяма част от тях ще бъдат преместени в континентална Европа, посочи икономическият редактор на Би Би Си.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1020