EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Браян Мойнахан е новият шеф на Bank of America

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Браян Мойнахан е новият шеф на Bank of America

mail10:39 | 17.12.2009прегледи 1116 коментарикоментари 0


Bank of America назначава за изпълнителен директор Браян Мойнахан, съобщава Bloomberg. Това става след като най-големият кредитор в САЩ погълна Merrill Lynch & Co. и това принуди настоящият шеф на банката да се пенсионира по-рано.
Мойнахан оглавява подразделението за потребителско банкиране в базираната в Северна Каролина банка Charlotte. Досегашният изпълнителен директор на Bank of America пък се оттегля от длъжността на 31 декември.
Основният ни бизнес е в правилна посока, ние просто трябва да го ръководим, заяви Мойнахан, след като стана ясно, че бордът на директорите го е провъзгласил за изпълнителен директор на трезора. Когато възстановяването настъпи, ние трябва да се справим по-добре с рисковия мениджмънт, допълва още той.
Новият шеф на  Bank of America трябва да е непоколебим към  просрочените потребителски кредити, които доведоха до рецесията и до загуби в последните две тримесечия. Освен това той трябва да интегрира Merrill Lynch, след придобиването й от най-големият кредитор в САЩ, както и да е в добри отношения с регулаторите, които следят трезора отблизо. Bank of America върна $45 млрд. на американското правителство, отпусната й от Troubled Asset Relief Program.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1096