EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Бразилия и Германия заедно ще правят зелен водород

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Бразилия и Германия заедно ще правят зелен водород

mail18:03 | 15.03.2023прегледи 1430 коментарикоментари 0


Бразилската химическа корпорация "Унижел" (Unigel) и германската енергийна компания "Тисенкруп нуцера" (ThyssenKrupp nucera), дъщерно дружество на индустриалния гигант "Тисенкруп" (ThyssenKrupp), подписаха меморандум за разбирателство за четирикратно увеличаване на производството на зелен водород, предаде ДПА.

Сделката, която е постигната по време на посещението в Бразилия на германския министър на икономиката Роберт Хабек, беше обявена в бразилския град Бело Оризонти.

"Унижел" е една от най-големите химически корпорации в Латинска Америка и е най-големият производител на азотни торове в Бразилия. Тя е пионер в областта на производството на зелен водород в страната. "Тисенкруп нуцера" осигурява необходимата технология.

През юли миналата година "Унижел" обяви, че планира да увеличи четирикратно производството на зелен водород през идните години. Предвижда се капацитетът за електролиза, чрез която се добива зеленият водород, да бъде увеличен до над 100 мегавата. По този начин производството му може да достигне до около 40 000 тона годишно.

Ако електроенергията за производството на водород е произведена от възобновяеми енергийни източници, продуктът също се счита за "зелен". В промишлеността водородът може да замени изкопаемите горива като природен газ, нефт и въглища, но производството му е много енергоемко, отбелязва ДПА./БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg