EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Босна обяви търг цифровизация

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Босна обяви търг цифровизация

mail09:30 | 09.02.2011прегледи 644 коментарикоментари 0


Босна обяви международен търг за създаване на необходимата инфраструктура за преминаване към цифрова технология на телевизионните услуги, предаде АФП.
Министерството на съобщенията възнамерява да финансира с 3,5 милиона евро първата фаза на тази операция и прикани фирми, специализирани в областта на цифровите технологии, да участват в търга.
Търгът ще бъде открит в продължение на 48 дни или до 29 март, посочи съветник в министерството. Установяването на основните цифрови връзки между Сараево и Баня Лука и между Сараево и Мостар, както и на предаватели в тези три града, е предвидено да стане в първата фаза. Тези предаватели ще покриват трите района от страната, където живее около 40% от населението, уточни съветникът. Изграждането на цифрови връзки между пет други града също е предвидено в този първи етап, който трябва да се осъществи в срок от три месеца след избирането на най-добрата оферта. Беше предвидено да се премине изцяло към цифрови телевизионни услуги през 2011 г., но сега е очевидно, че това няма да бъде направено, отбеляза съветникът. Закъсненията са свързани с разногласия между политическите лидери на трите общности в страната - сърби, мюсюлмани и хървати.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg