EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Борсата негативна при добрите световни новини

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Борсата негативна при добрите световни новини

mail16:52 | 15.12.2009прегледи 853 коментарикоментари 0


Днес беше поредния лош ден за Българската фондова борса. Пазарните участници у нас бяха силно негативно настроени въпреки положителните новини от световните пазари. На фона на оборот от 1 млн. лв. с акции индексите задълбочиха сериозно спадовете си. Още в първите часове на търговската сесия SOFIX загуби над 3% от стойността и приключи сесията със загуба от 2.65%. BG40 се понижи с 1.84%, BGREIT изтри 1.5% а BGTR 30 малко над 2%.

На сериозни разпродажби бяха подложени дяловете на инфраструктурните компании. Книжата на Мостстрой АД загубиха 7.80% от стойността си до 3.50 за акция. С 6% падна пазарната оценка на Трейс груп холд, а тази на Холдинг пътища е надолу с 5.65%. От губещите днес бяха и акциите от финансовия сектор. Книжата на Първа инвестиционна банка паднаха с над 5%, а тези на ЦКБ загубиха близо 3%. Най-сериозен беше срива при Еврохолд АД с 8.12% и Бенчмарк фонд имоти АДСИЦ с почти 10%, а най-търгувани бяха книжата на Софарма АД. 31 881 акции от тях смениха собственика си, което доведе до минимален спад от 0.10% по позицията.

Печелившите днес бяха малко. С по-впечатляващ оборот от тях бяха книжата на Стара планина холдинг и Булгартабак холдинг АД. На положителна територия бяха още акциите на Билборд АД и Хидравлични елементи и системи АД Ямбол с минимален брой разменени книжа.
Данните в този бюлетин са събрани от различни източници и се предоставят oт Булброкърс единствено като средство за информация. Булброкърс не поема отговорност за верността на предоставената информация. Нищо в този бюлетин не препоръчва покупката или продажбата на определена валута, или финансов инструмент.

Източник : Infostock.bg


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg