EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Борисов:Без намаление на ДДС за лекарства

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Борисов:Без намаление на ДДС за лекарства

mail14:45 | 16.08.2012прегледи 586 коментарикоментари 0


Премиерът Бойко Борисов се обяви против свалянето на ДДС на лекарствата. Той приветства идеите и желанието на здравния министър Десислава Атанасова да го намали, но по думите му сметките в момента не излизат, съобщи Дарик.
„Ако това го направим за лекарствата, на бюджета ще ни струва около 200 млн. лв“, коментира министър-председателят. Той даде пример с туризма, където налогът беше свален от 20 на 9 процента.

„С промяната туристите трябваше да усетят разликата в цените на услугите. Те не само че не я почувстваха, но цените постепенно бяха изравнени. Разликата от 9 до 20 % отива в джобовете на частниците“, мотивира се Борисов. Той е убеден, че в началото и при лекарствата ще има понижение в цените.

„После тихомълком, заради липсата на механизъм за проследяване на цените, отново ще пратим парите в джобовете на търговците и прекупвачите“, допълни премиерът.

По думите му държавите, които са свалили ДДС на лекарствата, в момента са в най-голямата криза. Според Борисов пазарът е този, който може да намали цените. Министър-председателят разкри още, че догодина правителството ще даде още 50 млн. лв. на Здравната каса. С парите ще се плащат голяма част от медицинските изделия, които до момента не са покривани от нея.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg