EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Борисов:135 млн.лв. в инфраструктурата на Северозапада

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Борисов:135 млн.лв. в инфраструктурата на Северозапада

mail13:20 | 21.06.2016прегледи 691 коментарикоментари 0


25 млн. лв. се инвестират в 60 км пътища по направлението Видин - Монтана, a с отпуснатите от правителството средства в размер на общо 140 млн. лв. ще бъдат направени инвестиции в 250 км пътища в Северна и приоритетно в Северозападна България. Радвам се, че само за 35 дни успя да приключи ремонта на пътя и да оправим причинената на всички жители на Димово несправедливост. Това написа министър Лиляна Павлова във Фейсбук. Участъкът от първокласния път между Видин и Монтана е бил ремонтиран през 2006 г., след което заради проекти за изграждане на водни цикли във Видин и Димово то е разкопано. Заради недобросъвестното отношение на изпълнителя, който не завърши работата си, трасето остана разкопано 4 години. Според поетия ангажимент от страна на министър-председателя беше предоставено финансиране от държавния бюджет, за да бъде ремонтирано трасето. Агенция „Пътна инфраструктура“ и Министерството на регионалното развитие и благоустройството предоставихме възможност и така беше ремонтирана и ВиК частта под пътя.

Държавата инвестира 135 милиона лева в инфраструктурата на Северозападна България, от тях 30 милиона лева във Видинска област. Това обяви при посещението си днес в Димово министър-председателят Бойко Борисов, който с министрите Лиляна Павлова и Владислав Горанов започна обиколка на ремонтните дейности по инфраструктурата в Димово, Монтана и Враца.
Борисов посочи, че само булевардът в град Димово струва около 2 милиона лева. "Истината е, че там където има пътища, има бизнес има и живот. Събраните средства от контрабандистите ще бъдат инвестирани в пътища", каза Борисов. Премиерът се извини на жителите на Димово, че през последните години Северозападът е бил изоставен, но уточни, че когато има европейски проект, не може с пари от бюджета да се финансират същите дейности.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg