EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Борисов трябва да стане премиер

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Борисов трябва да стане премиер

mail14:24 | 29.03.2017прегледи 1226 коментарикоментари 0


Юлиан Попов, профил Фейсбук

Бойко Борисов трябва да стане министър председател. Независимо дали на мен или на някой още по-умен и копнеещ за прекрасно правителство от мен му харесва това или не. Друго решение би било извращение на демокрацията. ГЕРБ спечели изборите и увеличи преднината си. Борисов е лидер на ГЕРБ. Кой да стане министър председател? Орешарски? Някой аватар на Беров. Да си остане Герджиков?

Никой досега не е заявил, че изборите не са били честни. Основните изборни извращения (турската заплаха, неудържимото русофилство, брюкселската намеса) не бяха част от кампанията на ГЕРБ, а и се провалиха. Твърдения от типа "не може трети път", "омръзна ни", "два пъти го сваляме", "той е с кой", "Румъния ни изпревари" са несериозни аргументи срещу премиерството на Борисов. Те могат да са твърдения в кампания срещу ГЕРБ, но това е. Несериозни, и особено опасни, са призивите за голяма коалиция с участието на ГЕРБ и БСП. Персонални атаки срещу Борисов само подменят проблема - десет години никой не е в състояние да изгради убедителна алтернатива на ГЕРБ. БСП успя в някаква степен да се възроди, но политическите и икономическите и предложения бяха крайно неубедителни. Затова подфръкна и падна.

Ако някой иска да свали Бойко Борисов трябва да го направи с убедително икономическо предложение. Това не е невъзможно, но изисква фокус и работа. "Десните" трябва да започнат обединението си именно оттам. Ако те не успеят да изградят подобно споделено предложение, те ще останат разединени. Разбира се, борбата с корупцията е част от подобно предложение, но няма как при сегашната икономика само принципно противопоставяне на корупцията да обедини фрагментираните "десни" или да спечели избори. Това може и да не е хубаво, но такава е политическата реалност.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3888