EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Борисов: София-Боровец европейски път

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Борисов: София-Боровец европейски път

mail11:10 | 20.09.2011прегледи 770 коментарикоментари 0


Премиерът Бойко Борисов преряза лентата на рехабилитирания участък - път ІІІ – 181 Софийски околовръстен път – с. Ковачевци от км 0 до 26-ти км., предаде репортер на Агенция “Фокус”. Премиерът посочи, че преди около 2,5 години, когато е идвал да играе футбол в Бистрица, всички са го питали кога ще направи пътя. „Няма как да обясниш на хората, че този път е държавен, а не – общински. Даже мисля да сложа табела, че този път е на Станишев. Сега имаме един прекрасен път – с пет години гаранция, канавки, мантинели, маркировка”, каза Борисов.
В горната част на пътя има участък, който се нуждае от допълнително проектиране поради свлачище. „Прекрасен е пътят, ходих в Железница и питах дали им харесва. Виждате, че няма как да не ви хареса. Доживяхме да слагаме ограничения на скоростта – сложихме гърбици в и в двете части и на Железница, и на Бистрица, защото там са много прави и хубави участъците и ще карат бързо – да не стане беля”, каза Борисов.
Запитан дали ще бъдат отпуснати още средства за изграждане на тротоари, той посочи: „Те до вчера ходеха в калта. Сега сме им направили тротоари. Тук нямаше асфалт, имаше само ями и то ями от Околовръстното насам. Сега вече Южната дъга откакто работи плюс този път - за зимния курорт Боровец. Тъй като лятото отминава, идва зимният сезон, и това е възможност за всички, които ще отиват от София до Боровец да карат по един европейски път”, посочи Бойко Борисов.
На откриването присъстваха министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова, кметът на София Йорданка Фандъкова, зам.-кметът по транспорта Любомир Христов, председателят на Агенция „Пътна инфраструктура” инж. Лазар Лазаров, депутати, кметове.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4161