EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Борисов представи бизнес проекти пред Катар

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Борисов представи бизнес проекти пред Катар

mail10:50 | 20.03.2018прегледи 5472 коментарикоментари 0


Български бизнес проекти, към които Катар проявява интерес за инвестиции, бяха обсъдени на среща на министър-председателя Бойко Борисов с делегация от Катар, водена от шейх Абдул Азиз бин Али ал Тани, член на емирското семейство, и включваща представители на Qatar Investment Autority, съобщиха от пресслужбата на кабинета. Срещата е продължение на разговора на българския премиер с емира на Катар шейх Тамим бин Хамад ал Тани в началото на март в София.
         Фокусът на разговорите е бил поставен върху потенциала за сътрудничество при изграждането на инфраструктурни обекти като тунела под "Шипка", АМ "Черно море", индустриалната зона в Стара Загора, летищата "София" и "Стара Загора" и други. Друга обсъждана тема е била свързана с възможностите за инвестиции, които предоставя богатството на страната ни от минерални и изворни води, както и балнеоложки центрове.
       От българска страна в разговорите са  участвали министрите на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и на икономиката Емил Караниколов, както и кметовете на Бургас и Стара Загора.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 905