EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Борисов поиска спиране на АЕЦ Белене и Южен поток

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Борисов поиска спиране на АЕЦ Белене и Южен поток

mail15:15 | 13.07.2009прегледи 735 коментарикоментари 0


Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска от министъра на икономиката и енергетиката Петър Димитров да спре преговорите за участие на държавата в големи международни инвестиционни проекти.
В писмото, изпратено от Борисов до Димитров се визират проектите АЕЦ „Белене”, „Южен поток”, изграждане на ТЕЦ в гр. Скопие – Македония.
Повод за писмото са станали тревожни сигнали, получени от ръководството на ГЕРБ, "за действия в държавните предприятия, които не отчитат финансово–икономическата криза, в която се намира националната икономика и интересите на държавата като цяло".
С писмото си Бойко Борисов настоява министърът също така незабавно да нареди да бъде преустановено разпореждането с активите и имуществото на такива предприятия и по-конкретно - да забрани продажбата и изкупуването на дълготрайни активи; сключване на нови лизингови кредитни договори; да спре процедурата по емитиране на облигационен заем за Българския енергиен холдинг в размер на 100 млн. евро, както и временно да преустанови преговорите за сключване на нов договор за доставка на руски природен газ за нашата страна.
"Тези действия ще бъдат възобновени след задълбочено проучване и анализиране от страна на компетентните държавни органи, специалисти и експерти, които ще поемат ръководството на националната икономика, в резултат на променената политическа обстановка в нашата страна след проведените на 05.07.2009 г. парламентарни избори", се казва в писмото на бъдещия премиер. В него Борисов дава на Димитров срок от три дни да го уведоми за извършените действия в тази насока.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg