EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Борисов нападна олигарси, медии, ДПС, КРИБ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Борисов нападна олигарси, медии, ДПС, КРИБ

mail06:40 | 13.01.2016прегледи 1050 коментарикоментари 0


Във военната база „Граф Игнатиево” премиерът Борисов коментира появилите се публикации за възобновяването на проекта „Южен поток”, както и опровержението за това от руската страна. „Единственото, което сме казвали е, че искаме газовия разпределител във Варна да поема от 4-5 места газ – Азербайджан, Туркменистан, LPG терминала в Гърция, живот и здраве. Водим преговори дори за съвместно участие на наше предприятие в Гърция и гръцко в нашия хъб, плюс нашите 4 находища – „Галата”, „Терес”, „Силистар”, „Хан Аспарух” и някой решава да си прави активно мероприятие с подобно заглавие и след това същите тези услужливи сайтове на успели бизнесмени започват да ги коментират все едно вече е факт и се налага днес и руснаците да го опровергават, и ние да го опровергаваме – що за независими медии са тези”, попита още Борисов, като допълни, че в България медиите са зависими, но не от правителството. „В България  най-малко държавата има влияние върху медиите”. Според министър-председателя „всички медии са на т.нар олигарси. Единствените опозиционни медии са БНТ и БНР. Всеки олигарх си е направил я вестник, я телевизия, я сайт”, каза Борисов и подчерта, че „си пише вътре каквото си иска”.

Каква руска мина е настъпил Местан, нима Путин във всяко свое изявление не сочи мен и България като главен виновник, заяви Борисов. „Местан изведнъж заяви, че стъпил на руска мина. С цялото ми уважение към него, а когато Путин и Ердоган в Анкара прекръстиха и взеха „Южен поток” и го направиха „Турски поток”, когато взеха реакторите на Белене да ги правят в Турция, когато започна целият износ на Турция да се пренасочва към Русия и точно производителите, които Местан защитава да страдат най-много – каква мина тогава той настъпваше. Тогава тези протурско-руски интереси не бяха ли интересни за ДПС и лидера ѝ Местан? Що за измишльотини, че едните били руснаци, другите били турци. Опитвам се да запазвам спокойствие и сигурно още ще го правя, но такива измишльотини, които се опитват се тиражират и всеки ден да ги прехвърлят към нас – нито ще оставя ГЕРБ да носи тази отговорност, нито аз”, каза още премиерът.

Нека първо си изкарат отпуската в Тайланд и като се върнат ще говорим. Да не ми дават акъл от Тайланд и от дългите им почивки. Това каза премиерът по повод ултиматума на КРИБ за отставката на министъра на МВР. „Домусчиев забрави как се грижихме за неговото футболно хоби”, реагира Борисов видимо раздразнен. „Когато горивата паднаха драстично, защо не свалиха цените”, коментира още той. Има кой да разследва убийствата. За всички знакови убийства се знае кой ги е извършил, но няма събрани достатъчно доказателства, годни за пред съда. Повече ме интересува кой е пребил старците от с. Голям Чердак, Пловдивско обяви той и нареди до сряда на обяд побойниците да бъдат разкрити, задържани и обвинени. Няма да играя с ДПС, каза Борисов и увери, че никога не е играл с ДПС.

/източници:БТА, агенция Фокус, БГНЕС

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg