EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Борисов: Най-късно през февруари връщаме парите на бизнеса

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Борисов: Най-късно през февруари връщаме парите на бизнеса

mail11:33 | 27.11.2009прегледи 596 коментарикоментари 0


Ралица Русинова
Средата на декември или най-късно февруари ще започне издължаването към бизнеса с плащания, обяви премиерът Бойко Борисов на тазгодишното традиционно издание на Българския икономически форум.
В условията на криза в ход са тежки енергийни и инфраструктурни проекти. „Искаме да бъдем енергиен център, но това има своята цена, и ако тя е изгодна и е в интерес на България, ще я платим. Бургас-Александрополис е транспортен, инфраструктурен, но не и енергиен проект. Къде е енергийното в това да си пуснеш да ти мине една тръба през двора?”, попита премиерът.
„Няма пари, аз не си ги държа у нас тези пари. Все още имаме да плащаме за почистване на сняг 123 млн. лв., тази година сме отделили само 25 млн. лв., дано Господ е милостив. Да не говорим за правителствените самолети, които отново не са платени, а са поръчани два. Не казвам, че ние сме идеални, но заради това участваме във всички форуми, на които ни поканят.”, допълни Борисов. 
С бюджетен дефицит от над 3 % България не може да се присъедини към евро зоната. По думите на премиера не е изгодно да атакуваме и да бързаме с въвеждането на страната в евро зоната, защото това неминуемо ще предизвика сътресение. „Не бих позволил на никой държавен служител да казва, че кризата си е отишла. Никакви розови разчети. Ще изпратим кризата с цветя, когато със сигурност отчетем, че тя е приключила.”, добави още Борисов.
Организаторите на форума споделиха, че и преди кризата са разговаряли с управляващите за предстоящите икономически последици, но за съжаление на различни езици. „Съжаляваме, че предишното правителство не ви е чуло и не си е платило борчовете. От там може би възникнаха и всички проблеми с изплащането на парите за бизнеса”, заяви министър председателят.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4160