EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Борисов инспектира виадуктите на АМ "Тракия"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Борисов инспектира виадуктите на АМ "Тракия"

mail13:42 | 26.06.2019прегледи 697 коментарикоментари 0


    Министър-председателят Бойко Борисов инспектира строително-ремонтните дейности на виадуктите на автомагистрала "Тракия", разположени при 13-ия, 15-ия и 20-ия км, съобщиха от пресслужбата на кабинета.
          В инспекцията са участвали вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на финансите Владислав Горанов и заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.
         "На практика се правят нови мостове", е заявил премиерът Борисов, след като строителните екипи са му разказали за хода на дейностите. Заместник-министър Нанков е уверил министър-председателя, че определените срокове за завършване на ремонтите на трите съоръжения ще бъдат спазени. 
       Движението по виадукта при 20-ия км ще се възстанови на 30 юни, по съоръжението при 13-ия км - на 1 юли, а по това при 15-ия км - на 2 юли.
       Строително-ремонтните дейности на връхните конструкции на трите виадукта са идентични. Демонтажните дейности на трите виадукта включват фрезоване на асфалтобетонова настилка, разкъртване на замазка и бетонова плоча, и тротоарни конзоли, демонтаж на дилатационни фуги, демонтаж на оградни съоръжения и др.
        Планирани за ремонт са връхните конструкции на левите плътна на съоръженията. В зависимост от ремонтната програма на пътната агенция те ще бъдат извършени през есента или идната пролет. За виадуктите на 13-и и 15-и км са разработени и съгласувани с Института за пътища и мостове проекти за ремонт на долното строене на съоръженията. Предстои възлагането им за изпълнение от Агенция "Пътна инфраструктура" през юли 2019 г. На виадукта на 20-и км се извършва ремонт на долно строене на дясно плътно. За лявото плътно е разработен и съгласуван проект и предстои възлагането му. По този начин ремонтът на съоръженията няма да бъде прекъсван, а ще се извършва последователно през цялата година.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1020