EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Борисов и Местан на чаша кафе в Кърджали

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Борисов и Местан на чаша кафе в Кърджали

mail18:10 | 22.03.2014прегледи 1662 коментарикоментари 0


Бойко Борисов и Лютви Местан пият кафе в Кърджали. Кафето не е турско, защото заведението "Марая", където двамата решиха да се срещнат на неутрален терен, не предлага такова, предаде кореспондентът на БГНЕС от града.

Лидерът на ДПС Лютви Местан заяви, че по време на разговора смята да засегне три теми. Преди пет години Бойко Борисов каза едно към едно, че споделя целите на Възродителния процес, но се възмущава от методите. Ще го питам разграничава ли се от тезата си, каза Лютви Местан пред БГНЕС. Втората тема ще е за загубената квота на ДПС в ЦИК. А третата – за толерантния език в предизборната кампания и дали ще бъде спазен.

От медиите разбрах, че Борисов иска да постави въпроса за етническия мир, продължи Местан. ДПС винаги е имала като символ етническият мир, дори партията е учредена в името на етническия мир, посочи още лидерът на партията.

Преди години знаете, че бях неканен гост на Бойко Борисов в Бояна, а той беше в качеството на неволен домакин. Приех да си разменим ролите и да бъда неволен домакин. Разбрах за неговата покана на път за Хасково.

На излизане след срещата Бойко Борисов каза, че е получил от Местан разчетите за квотите в ЦИК и са се разбрали да обсъдят въпроса в понеделник в 9.15 часа при президента, където са поканени всички политически лидери.

На семинар с младежите от ГЕРБ по-рано днес Борисов каза, че би било редно с Местан да изпият по едно кафе в центъра на Кърджали. Ако лидерът на ДПС ме покани на кафе, ще отида при него не за да правя коалиции, а заради хората. Днес излизам и му казвам, че ДПС е мост с мюсюлманите, и затова трябва да седнем и да пием по кафе. Това е политическият майсторлък – да бъдем мост и с мюсюлманите, и с българите изселници, каза Борисов. /БГНЕС

снимка: профил на Бойко Борисов във Facebook


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 909