EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Борисов за сделката с F-16 Block 70

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Борисов за сделката с F-16 Block 70

mail11:35 | 31.07.2019прегледи 547 коментарикоментари 0


   Министър-председателят Бойко Борисов в началото на днешното редовно правителствено заседание поздрави всички министерства, които са работили по стратегическия проект за превъоръжаване на българската армия, свързан със закупуването на самолетите F-16 Block 70. По думите му усилията на българското правителство се оценяват от всички, включително и от Държавния департамент на САЩ. "Мисля, че никой извън България не би си позволил да си помисли, че българското и американското правителство са били подвластни на лобизъм, на корупционни действия или на каквото и да било", допълни Борисов.
    "Въпреки враждебната среда, в която работихме. Въпреки нежеланието на нашите политически и институционални опоненти да превъоръжим с един от най-добрите самолети българските военновъздушни сили, ви поздравям за куража, силата и търпението на всички", се обърна Бойко Борисов към присъстващите министри.
    Според премиера за първи път от 28 години България се превъоръжава, защото все още българската армия е въоръжена със старите руски оръжия. "Изтърпяхте много, но оценката на Департамента на САЩ, мисля, че е достатъчно ясна", отбеляза още Борисов. Той добави, че това е и геостратегическо решение.

Във вторник в "Държавен вестник" бе публикувано решението за договора за новите изтребители, както и промените в държавния бюджет и договора за индустриално сътрудничество. Публикуването на документите е последният етап от българската процедура по договора със САЩ за новите самолети


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1138