EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Борисов за КАТ: Те в левове или в евро работят?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Борисов за КАТ: Те в левове или в евро работят?

mail17:53 | 10.06.2011прегледи 1043 коментарикоментари 1


Част от стенограма по време на заседание на Министерския съвет от 8 юни 2011 година, публикувана на сайта на МС.
БОЙКО БОРИСОВ: В този ред на мисли, Цветанов, тази операция днес за катаджиите, до къде я докарахте? Те в левове или в евро работят? Този закон дали ще им свърши работа?
ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ: Тя стартира в 10.00 часа, в момента са прибрани 10 служители от „Пътна полиция”, от които 8 са от Пазарджик, 2 от Пловдив, като в рамките на два месеца, откакто наблюдаваме групата, са минали около над 1 000 човека. Взели сме свидетелски показания от чужденци, от български граждани, за което им благодаря за съдействието. Но за Великденските празници оборотът, който направиха беше общо в размер на около 4 500 лева.
Аз мисля, че точно в тази връзка е и точка 33 в дневния ред. Можем да кажем няколко думи за това, което искаме да въведем – това е механизма да противодействаме на контролни органи, където можем да въведем технически средства за видеонаблюдение.
БОЙКО БОРИСОВ: Поздравявам министър Цветанов за това и по същият начин трябва и инспекторатите в другите министерства да работят, защото от месец давам зор тази операция по-бързо да приключи, защото какво се получава на практика. Вечер хората, като гледат новините и слушат, че са заловили кокаин, арестували, кораби, тирове, а в същото време на улицата като им вземат 20 или 50 лева, си викат – тези за какво ни говорят, на улицата какво става!?
ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ: Хиляда човека в рамките на два месеца.
БОЙКО БОРИСОВ: Затова просто тези трябва да се размазват. Продължавате с този начин на работа.
ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ: Господин премиер, това, което казахте към колегите, тук е момента да се обърна. Колеги, нека действително инспекторатите да работят по-активно. Имаме информация за контролни органи, които са в съответни други ведомства, надявам се, че до месец-два ще имаме и по-сериозни реализации в тази посока. Но действително това са хора, които създават усещането в хората, че няма абсолютно никаква промяна и че ние сме част от това статукво, което го наблюдаваме 20 години.
Много е тежък проблемът и точно контролните органи са тези, които се облагодетелстват най-много от подобен подход.

 

 


Тагове: МС, заседание
 
Коментари
 
Дай-дай - 12-06-2011 г. 02:36:48

Катаджиите минават с 20лв.Но при дай-яджиите където глобите им почват от 300лв.нагоре на 20лв.ти се присмиват в лицето.

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4163