EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Борисов: 9% ДДС в туризма е достатъчно

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Борисов: 9% ДДС в туризма е достатъчно

mail15:40 | 10.09.2010прегледи 1058 коментарикоментари 0


За 9% ДДС в туризма се обяви премиерът Борисов. След консултациите с бизнеса и искането на Брюксел за уеднаквяване на ставката за групови и индивидуални туристи, мисля, че 9% е достатъчно, заяви премиерът пред журналисти в парламента.
Ще се съобразим с туроператорите за срока, тъй като те вече имат сключени договори, увери Борисов. Но иначе това е изгодно за всички, които почиват без туроператори и това е значителна част от българските граждани, посочи премиерът. Сега ставката за организираните туристи е 7%, а за индивидуалните - 20%.
Борисов подчерта, че е доволен от изслушването вчера на шефа на агенция "Митници" Ваньо Танов и на данъчен №1 Красимир Стефанов. Събираемостта е увеличена, а дупката в бюджета се затваря, мотивира се той, предаде агенция Стандарт Нюз.
Борисов каза още, че всички виновни за скандала в НСИ ще бъдат освободени, но не и шефката на статистиката Марияна Коцева, която е "жена с три езика и образование именно в областта на статистиката". Оставката й е на бюрото ми и винаги мога да я приема, посочи той.
Премиерът подкрепи и главния прокурор, който вчера се обяви в парламента за това специализираният съд да се занимава най-вече с организираната престъпност, а не с депутати, магистрати и хора от изпълнителната власт. Най-голямото наказание за един политик дори не е самата присъда, а да отиде в съда и да му повдигнат обвинение, посочи Борисов.
Подкрепям Велчев, че специализираният съд трябва да поеме тежката организирана престъпност - убийства, грабежи, изнасилвания, а съдиите, прокурорите и дори сградите им да бъдат по друг начин охранявани, заяви още премиерът.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg