EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Борисов & Миков:Смяна на ръководството на БНБ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Борисов & Миков:Смяна на ръководството на БНБ

mail07:08 | 27.10.2014прегледи 1946 коментарикоментари 0


„По темата КТБ, сме категорични, че още утре трябва да се смени или целия УС на БНБ, най-малко управител и подуправител в банковия надзор. Всичко по закон е в ръцете на БНБ и те умишлено вече три месеца бездействат. Не мога да си представя, че 4.2 млрд. лева ще се изпарят и всичко това, защото БНБ е дала на банка „Виктория” лиценз, че КТБ тогава е била в добро състояние”, посочи Бойко Борисов след срещата си с председателя на БСП Михаил Миков. По думите на Борисов, особено ако се стигне до даване на държавни пари, е задължително да излязат всички, които са виновни за това.
Михаил Миков също обяви, че БСП настоява за смяна на цялото ръководство на БНБ, като се следва законовата процедура за това.
Борисов каза, че няма кандидат за шеф на БНБ, но на този пост трябва да бъде избран човек с безспорна репутация и доверие. С това се съгласи и лидерът на БСП Миков. Той изтъкна, че има обща воля за смяна на ръководството на БНБ след изтичане на всички необходими по закон срокове за нужните процедури. По думите му още на консултациите при президента е била заявена позицията за действане по законовия ред. Загубено е обаче много време и сега Управителния съвет на БНБ, органите на разследването, прокуратурата трябва да се заемат с казуса. Миков заключи, че това не е работа не политиците.

снимка:пресцентър на БСП
 


Тагове: БНБ, оставка
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg