EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Бойко Атанасов е новият шеф на КФН

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Бойко Атанасов е новият шеф на КФН

mail09:58 | 16.03.2019прегледи 904 коментарикоментари 0


 Парламентът избра Бойко Атанасов за председател на Комисията за финансов надзор /КФН/. В гласуването участваха 134 народни представители и всички бяха "за". 
   Атанасов бе единствен кандидат за поста, издигнат от лидера на "Атака" Волен Сидеров и група народни представители. Атанасов бе досегашен зам.-председател на КФН. След избора му за председател, той подаде оставка като зам.-председател и парламентът я гласува.
   В доклада на Комисията по бюджет и финанси се посочва, че Атанасов има 20-годишен професионален опит в сферата на публичните финанси и притежава необходимото образование и публична репутация да заеме длъжността. При изслушването си пред комисията Атанасов е очертал три основни цели пред КФН: създаване на стабилен екип от професионалисти; изграждане на прозрачна и навременна комуникация с обществото; осъществяване на изключително стриктен надзор по отношение на поднадзорните лица в трите основни направления, регулирани от КФН - капиталовите пазари, застраховането и пенсионните фондове. 
   След избора Атанасов благодари за доверието на народните представители. Ще нося пълна отговорност по осъществяване на изключително тежкия надзор по отношение на поднадзорните лица, които се регулират от комисията, каза той. "Ще оценявам доверието, което ми давате. Предстои ни много работа. Вярвам, че ще е в среда на колегиалност и активен диалог с бизнеса и институциите", каза още той.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg