EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Богатството на Безос

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Богатството на Безос

mail19:20 | 15.07.2020прегледи 609 коментарикоментари 0


Богатството на най-богатия човек в света Джеф Безос надхвърли рекордните $180 млрд. на фона на повишаващите се цени на акциите на неговата компания Amazon, пише Forbes. 

Пазарната капитализация на Amazon достигна $1.52 трлн. Така Безос, който притежава 11.1% от акциите на онлайн търговеца на дребно, надхвърли $181.5 млрд. Forbes подчертава, че това е рекорд за цялото време от началото на статистика.

През април Forbes за трети пореден път постави Безос на първо място в списъка на най-богатите хора в света. Тогава състоянието му беше оценено приблизително на $113 млрд. 

Второто място зае един от основателите на Microsoft Corporation, Бил Гейтс, с 98 млрд. долара. Генералният директор на френската група компании LVMH (Louis Vuitton Moet Hennessy) Бернар Арно се изкачи на трето място със своите $76 млрд.

Amazon е основана от Джеф Безос в САЩ през 1994 година. От продажбата на книги и записи корпорацията постепенно премина към продажба на видеозаписи, видео игри и потребителска електроника, а също така беше първата в Съединените щати, която предложи на потребителите на своя уебсайт услуга за изтегляне на платен филм с възможност да ги гледат без интернет връзка. 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg