EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Богатите французи отиват в Лондон

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Богатите французи отиват в Лондон

mail15:30 | 14.05.2012прегледи 563 коментарикоментари 0


Докато се бори за място на външнополитическата сцена и отправяйки предизвикателство към канцлера Меркел, новият президент на Франция Франсоа Оланд изглежда е на път да загуби доста пари в собствената си държава.
21-ви парижки район в Лондон
Когато настъпят горещините във Франция през август, френските богаташи отиват на по-хладно в Лондон. Но сега, когато страната им се оглавява от президент социалист, който в миналото заяви, че не обича богатите, все повече от тях обмислят да кажат за постоянно "довиждане" на Франция, пише в. "The Daily Telegraph". По време на предизборната си кампания Оланд отправи няколко заплахи към богатите. Той обяви, че ще въведе 75-процентен данък върху доходите от и над 1 млн. евро и 45-процентен данък върху доходите от и над 150 000 евро. Очаква се Оланд да повиши и други данъци, които ще засегнат заможните хора, както и да сложи край на данъчните инициативи на предшественика си, целящи да примамят повече френски банкери, работещи в чужбина, да се върнат у дома. Всички тези промени ще се случат на фона на промените във Великобритания, където британският премиер Дейвид Камерън заменя 50-процентния данък върху доходите над 150 000 лири с 45-процентен данък. Това само ще засили интереса на заможните французи към преселение в Лондон. В британската столица вече има доста французи. Те са стотици хиляди и кварталите Челси и Саут Кенсингтън са наричани 21-и парижки район, защото са пренаселени с френски финансисти и техните семейства. Всички големи френски банки имат клонове във Великобритания. Но сега преселението се засилва, отбелязват представители на агенции за недвижими имоти. През последните няколко седмици, когато победата на Оланд изглеждаше сигурна, все повече французи са проявили интерес към недвижими имоти във Великобритания и по-специално в Лондон. Някои фирми дори са отчели 50-процентно повишаване на търсенето от френска страна и за целта дори са наели френскоговорящи агенти.
Предстоящ сблъсък Париж:Берлин?
Ангела Меркел не може да решава съдбата на Европа. Това заяви говорителят на френската Социалистическа партия Беноа Амон, цитиран от AFP. Пред телевизия France 3 Амон подчерта: "Не сме гласували ЕС да има президентка, която да се казва госпожа Меркел и която да решава суверенно съдбата на всички останали". Така говорителят на социалистите отговори на въпрос относно намерението на новия френски президент социалист Франсоа Оланд да предоговаря пакта за бюджетна дисциплина, на което се противопоставя твърдо германският канцлер. "Ние искаме да предоговорим този европейски пакт, за да има подем на икономиката по пътя на растежа, а този пакт налага икономии. Политиките на икономии провалиха Гърция и кризата се разпространява в Испания, Португалия и навсякъде в Европа", каза социалистическият говорител. "Трябва да се сложи край на икономиите и това ще заявим на госпожа Меркел", заключи Амон. AFP припомня, че Беноа Амон е от лявото крило в Социалистическата партия и не е смятан за приближен на Оланд. Коментарът му идва, след като Меркел изрази надежда, че може да има стабилно партньорство с новия френски президент, припомня AFP. Освен това бившият френски министър по европейските въпроси Пиер Московиси, който е сред приближените на новоизбрания президент Франсоа Оланд, изрази убеденост, че Париж и Берлин ще успеят да постигнат компромис по начините за преодоляване на кризата в еврозоната. Но Беноа Амон предупреди за риск от сблъсък с Берлин. Той подчерта, че този риск го поема Меркел, като изтегля напред във времето датата на ратифицирането на пакта за бюджетната дисциплина от германския парламент и като кара и италианците да направят същото.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg