EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Боб, баница и кавърма в Брюксел

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Боб, баница и кавърма в Брюксел

mail12:05 | 28.02.2018прегледи 4728 коментарикоментари 0


Баница, кавърма, пататник, ореховки. Това са само малка част от традиционните български ястия, които служителите и посетителите на европейските институции в Брюксел имат възможност да вкусят. Ястията ще се приготвят от готвачите в столовата на институциите на ЕС по повод Българското председателство на Съвета на ЕС.

Специалното меню ще включва още супа от бял боб, шопска салата, пълнени чушки със сирене и бисквитена торта. Първите ястия бяха сервирани в Брюксел в Council Justius Lipsius и Lex buildings на 22 февруари. А следващите са на следните локации:

1 март – European Commission Berlaymont, Charlemagne и Beaulieu 5 buildings
(През седмицата от 26 февруари, 8 ресторанта на Комисията - Berlaymont, Beaulieu 5, Madou, Loi130, PLB, CCAB, EEAS, Montoyer 34 – ще сервират мешана скара)

24 май - Council Justius Lipsius и Lex buildings

7 юни - European Commission Berlaymont, Charlemagne и Beaulieu 5 buildings 

За столовата на европейските институции е традиция да се приготвят ястия от страната ротационен председател на Съвета на ЕС. По този начин, всеки който работи в Брюксел или посещава града, има възможност да опознае част от културата на тази страна, която за първата половина на 2018 г. е България. 

Друг начин за представяне на културата, на ротационното Председателство на Съвета е културната изложба в помещенията на Съвета.

(*На по-късен етап е възможно да бъдат добавени още дати и локации)

zoom_ssszoom_sssИзточник и снимки: eu2018bg.bg


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg