EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

БНР остава информационен лидер

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

БНР остава информационен лидер

mail11:15 | 19.07.2012прегледи 836 коментарикоментари 0


БНР е преизпълнил плана за приходите си за 2011г. с 11%, отчете генералният директор на БНР Валери Тодоров пред членовете на СЕМ. „Въпреки значително намалената бюджетна субсидия през последните две години - с общо 17 млн.лв., БНР успя да запази нивото на приходите си. Въпреки резкия срив в пряката реклама, медията успя да преструктурира приходите си, като заложи на нови подходи, посочи Валери Тодоров.
След големите постижения на радиото за 1 декември 2011 – 31 май 2012 е стартът на Радио Бургас - осмата регионална програма на БНР и трета за последните четири години. Предстои и стартът на най-новата програма – Интернет радио Бинар. Завършва и програмата за покритие на граничните и труднодостъпни райони в страната с програми на БНР. В експлоатация вече са 79 нови УКВ предаватели, като е предстои да бъде завършен монтажът на още 18. Програмите на обществено радио се чуват от двете страни на границата.

Сред технологичните и технически постиженията Валери Тодоров открои още пуска на финансовия он-лайн портал на БНР, както и качването на програмите „Хоризонт” и „Христо Ботев” на мобилната платформа на МТЕЛ „Лайв” – първото безплатно медийно приложение. БНР направи и успешен старт в продажбите на българска продукция в четири от световните музикални портали, като така общественото радио увеличи и присъствието си в социалните медии.
През периода завърши и преходът към цифровизация на ефирните студийни комплекси. Регионалните радио станции се превърнаха във водещи технологични, технически и продуцентски центрове, равностойни съперници на националните програми. БНР стартира дигитализация на фондовете си, като се разработва едновременно електронна фонотека на музикалните фондове.

За периода до май 2012г. сред програмите, „Хоризонт” се наложи като безспорен категоричен медиен програмен лидер на нашия пазар с обхвата на аудиторията, с разнообразната си дейност, с всички свои прояви. Програмата бе призната за „Лидер на десетилетието” от изследователски екипи от учени на БАН. Програма „Хоризонт” зае първите четири позиции от общо петте показатели, измерващи поведението на аудиторията.
Програма „Христо Ботев” стартира два нови шестчасови блока – „Нашият ден” и „На светло” с идеята, аудиторията да формира част от програмната и музикални линии. Асоциацията на европейските журналисти награди културната програма на БНР за високите й медийни стандарти.

 


Тагове: БНР, лидер
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4101