EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

БНР: 100-те дни на Радослав Янкулов

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

БНР: 100-те дни на Радослав Янкулов

mail10:45 | 08.10.2013прегледи 789 коментарикоментари 0


Генералният директор на БНР – Радослав Янкулов направи публичен отчет за свършеното през първите 100 дни от новия мандат, който започна на 29 май 2013 г.
„От този ден „пясъчният часовник“ започна да отброява предложените в концепцията със заглавие „Малки стъпки към големи промени“ 100 дни за запознаване, идеи за промени и промени. В деня, когато правим равносметка фактите, служещи за определения, констатации, изненади, възхищения и т.н. не са един и два“, посочи Радослав Янкулов по време на откритата среща със служителите на БНР и медиите.

ФАКТИТЕ
Радослав Янкулов коментира, че вероятно заради желанието новото ръководство да получи летящ старт напред в името на Радиото, за периода март – май 2013 г. са били сключени 19 договора, повечето от тях с продължителност по-голяма от мандата на новото ръководство. Стойността им е 5 783 588.13 лв. !
В голяма част от договорите липсват условия за предсрочно прекратяване или предоговаряне. Абсолютно ударен е бил 28 май , когато са сключени 4 договора за над 3 млн. лева! Между тях има договор, който е забележителен със своята „стратегичност“. „Договорът ДАЛЕТ изтече на 3 октомври 2013 г. На 28 май 2013 г. стратегически е подписан нов, за над 1 милион и 300 хиляди лева, който започна да тече от 4 октомври и ще продължи до…2016 г.“, уточни Янкулов.
Генералният директор на БНР отбеляза, че интересна стойност има и договорът за новия Интернет сайт/ портал/. Той е подписан на 21 май 2013 г., като стойността му е за над 400 хиляди лева и е достигнала до този размер след интересни процедури.
В категорията „интересни договори“ според Янкулов се оказаха и тези за поддържането на радио „Бинар“, за получаване на финансова информация, за различни видове техника и т.н.
„Заради истината и заради правдата, трябва непременно да кажем, че всеки един от тези договори, както и много други, са безукорно законосъобразни. За степента им на целесъобразност, морал и други дреболии, би могло да се разсъждава…“, е категоричен Янкулов.
„Така или иначе, от планираните 4 260 000 лв. за капиталови разходи, към 28 май 2013 г. се оказаха изхарчени 3 800 000 лева.“, отбеляза генералният директор на БНР.

СЛЕД СТОТНИЯ ДЕН
Радослав Янкулов посочи, че към днешна дата вече са направени промени в ръководството на Правната дирекция – оглавена от Росица Кукушева, на Финансовата – ръководена от Цветанка Станишева. БНР има нов Програмен директор – Иво Тодоров, нов Изпълнителен директор – Михаела Божидарова, нов директор на радио България – Антон Митов, на Радио София – Митко Димитров /до завръщането на титуляра/, а Георги Хлебаров оглавява дирекция „Техника“.
Предстоят назначения в радио Бинар, в дирекция „Музикална продукция и състави“ и в Рекламата. Подготвени са и ще бъдат утвърдени промени в рекламните тарифи и ще бъдат анонсирани пакетни предложения. Очаква се обявяването на новата, олекотена и опростена структура на БНР; новите правилници за дейността на медията; новата концепция за радио България, за радио София и дейността на бъдещата „Музикална къща на БНР“.
В рамките на новата структура на общественото радио ще бъде създаден и „Продуцентски информационен център“. „Сред промените, които вече са видими в радиоефира са малката лятна програма на „Хоризонт“, плавното „освежаване“ на ефира и опитът за частична реабилитация на българската песен с формата „Седмицата на….“. Вече стартираха дните посветени на Йорданка Христова, а след нея ще звучат парчетата на „Щурците“.
От 30 септември програма "Христо Ботев" на БНР предлага на слушателите си едно наистина различно събуждане с обновения си сутрешен блок - "Нашият ден"“, съобщи Радослав Янкулов. По думите му с представянето на оперната прима Монсерат Кабайе, бе поставено началото на разработването на 31 зала на БНР като истинска и ефективна зала за пресконференции – идея, заложена в управленската му концепция./Пресцентър БНР
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg