EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

БНБ публикува план за банков надзор

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

БНБ публикува план за банков надзор

mail09:01 | 12.04.2016прегледи 1043 коментарикоментари 0


Българската народна банка извърши преглед на изпълнението на Плана за реформиране и развитие на банковия надзор. Приложената таблица съдържа обобщена справка за напредъка в изпълнението на набелязаните мерки. Планът за реформиране и развитие на банковия надзор е приет от Управителния съвет на Българската народна банка на 5 октомври 2015 г. и описва приоритетните дейности и сроковете за тяхното изпълнение през 2015 г. и 2016 г. Реформирането и развитието на банковия надзор имат за цел да приведат надзорните практики в България във възможно най-пълно съответствие с актуалния международен стандарт, какъвто са Базелските основни принципи за ефективен банков надзор от 2012 г.

Ключови мерки за реформиране и развитие на банковия надзор – напредък в изпълнението през първите 6 месеца

Мярка                                    Индикативни срокове                                                    Състояние

 * Понастоящем дирекция „Специфични надзорни дейности“.

** Такъв наръчник е приет от Европейският банков орган и БНБ е декларирала, че се съобразява с него.

*** През втората половина на 2015 г. е подписана инструкция за взаимодействие с Държавната агенция за национална сигурност и меморандум за сътрудничество с Комисията за публичен надзор над регистрираните одитори, в допълнение към вече подписани подобни документи, някои от които подлежащи на актуализация, с Фонда за гарантиране на влоговете в банките, Комисията за финансов надзор и Прокуратурата на Република България.

 

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg