EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Блиц икономически новини

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Блиц икономически новини

mail10:31 | 12.03.2016прегледи 1174 коментарикоментари 0


Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията предлага на обществено обсъждане проект на Закон за държавните предприятия "Транспортно строителство и възстановяване" /ТСВ/ и "Съобщително строителство и възстановяване" /ССВ/.

България представя черноморските си курорти и богатата си природа на тазгодишното международното туристическо изложение ИТБ-Берлин (ITB - Internationale Tourismus Borse Berlin) с надеждата да привлече туристите, които са се отказали от популярни дестинации като Египет и Тунис заради нападенията на ислямистки бойци.

Акциите на компанията Avon Products Inc. поскъпнаха с 15 цента или 3,6 на сто до 4,37 долара днес в сутрешната сесия в Ню Йорк, предаде Асошиейтед прес. Агенцията съобщава това по повод на ареста в България на 38-годишния Недко Недев, който притежава и американско гражданство.

Бизнес съветът към Съвета за електронно управление (СЕУ) внесе днес в Народното събрание становище относно законопроекта за електронна идентификация с номер 502-01-81. Това съобщи Българската асоциация за информационни технологии, която участва в Бизнес съвета.

Международната рейтингова агенция Fitch потвърди кредитния рейтинг на Гърция на равнище CCC, предаде Франс прес. В изявление тя обобщи, че страната е постигнала напредък, но пред нея остават рискове.

Решението за продължаване на санкциите на Европейския съюз срещу редица физически и юридически лица от Русия и Украйна заради украинския конфликт и руската намеса в него бе обнародвано в Официалния вестник на ЕС днес, предаде ТАСС. Действието на ограничителните мерки се удължава с шест месеца до 15 септември.

Руският гражданин Евгений Буряков се призна за виновен пред федерален съд в Манхатън по обвинение в престъпен заговор, предадоха АП и Ройтерс. Бившият служител на руската държавна банка "Внешторгбанк" Буряков бе арестуван през януари 2015 г. от ФБР.

Парламентът в Молдова одобри кандидатурата на Сергей Чокля за шеф на националната банка на страната, предаде ТАСС. Той е работил в руското подразделение на банка "Бе Ен Пе Париба". В решението се казва, че Чокля ще встъпи в длъжност на 11 април.

При преговори френското правителство не успя да убеди студентските организации в положителните страни на плановете за трудова реформа, предаде Ройтерс. Синдикатите излязоха от срещите, отправяйки призиви за нови протести другата седмица.

Световните продажби на цялата група Volkswagen са се понижили с 1,2 процента на годишна основа през февруари. Нарастването на доставките в Европа е неутрализирано от спадове в САЩ, Южна Америка и Китай на фона на усилията за преодоляване на скандала с емисиите, предаде Асошиейтед прес.

Най-голямата германска банка Deutsche Bank предупреди, че е изправена пред тежко начало на 2016 година, след като миналата година вече намали бонусите на служителите си, предаде ДПА. Сезонно силното първо тримесечие може да се окаже предизвикателство за сектора като цяло.

Словакия и Австрия обсъждат планове да свържат столиците си с първата в Европа система Hyperloop - футуристична американска транспортна технология, която ще превозва хора между Братислава и Виена със скорост 1200 километра в час, предаде ДПА.

Няколко хиляди финландски фермери протестираха в Хелзинки заради тежкото си финансово положение, свързано с понижаването на цените и въведеното от Русия ембарго, предаде ДПА.

Европейският съюз и Куба подписаха споразумение за нормализиране на отношенията си, предаде Ройтерс. То открива пътя за установяване на широко икономическо сътрудничество и оказване на помощ с комунистическата държава в Карибско море.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg