EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Благоевград изгражда 115 дка ИЗ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Благоевград изгражда 115 дка ИЗ

mail13:10 | 22.10.2019прегледи 693 коментарикоментари 0


Община Благоевград подписа Меморандум за изграждане на Индустриална зона, съобщиха от пресцентъра на общината. Меморандумът за изграждане на модерен бизнес парк в областния център е подписан между изпълнителния директор на Национална компания "Индустриални зони" Антоанета Барес и временно изпълняващия длъжността кмет на община Благоевград Иво Николов.
С това се дава началото по практическата реализация на мащабния проект, който се очаква да привлече редица български и чуждестранни инвеститори в Благоевград, посочват от общината.
Индустриалната зона ще бъде разположена върху 115 декара общински терен, който се намира в непосредствена близост до главен път Е-79.
Преговорите по този проект са от една година, а община Благоевград е свършила изключително много работа до момента, е посочила Антоанета Барес. Има осигурен пътен възел до терена, подстанция за необходимите мощности, наблизо е пречиствателната станция, остава само да се изгради инфраструктурата на самото място, е заявил изпълнителният директор на "Индустриални зони" ЕАД.
Очаква се местоположението на бъдещата индустриалната зона да привлече инвестиции от малкия и среден бизнес, включително и на чуждестранни компании, като целта е да се съсредоточи търсенето на високотехнологични производства и логистики с висока добавена стойност. Ще бъдат търсени инвестиции, които да създадат добре платена и квалифицирана работна ръка за града, е съобщила още Антоанета Барес.
С подписването на Меморандума Националната компания започва да промотира терена край Благоевград пред инвеститорите, които искат да разширят производството си или да го ситуират в нови райони.
По думите на временно изпълняващия длъжността кмет на община Благоевград, цитиран от пресцентъра на общината, това е изключително важен стратегически обект за града и региона. С него ще се повиши активността на икономическите агенти, ще се вдигнат оборотите на компаниите и ще се увеличат постъпленията в общинския и републиканския бюджет. Това ще се отрази и на жизнения стандарт на хората.
Терените в бъдещия бизнес парк ще се продават на потенциалните инвеститори на минимални цени, посочват от общинския пресцентър.
Национална компания "Инудстриални зони" ще гарантира инвеститорите да изпълняват проекта си. С тях ще бъдат пописвани договори с клаузи, като една от тях е, ако в рамките на три години инвеститорите не построят обекта си, терените да бъдат връщани обратно. Ще има и клауза три години след направа на инвестицията терените и предприятията да бъдат продавани. С това ще се гарантира, че недобросъвестни инвеститори няма да изкупят терените на минимални цени, а след това да ги препродават.
Предвижда се в близките година и половина бъдещата Индустриална зона край Благоевград реално да започне да функционира.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg