EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

БИФ привлича инвестиции в Северозападна България

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

БИФ привлича инвестиции в Северозападна България

mail10:08 | 15.10.2010прегледи 1398 коментарикоментари 0


Факторите за икономическия растеж на България през следващото десетилетие е основна тема на Българския икономически форум, който ще състои на 24 и 25 ноември в НДК, съобщиха на пресконференция организаторите.Сред темите,които ще бъдат дискутирани, са усвояването на еврофондовете, бъдещето на енергетиката, управлението на отпадъците, пътните проекти, инвестиционният климат, широколентовите комуникации и качеството и безопасността на храните.
Чуждестранните инвеститори ще могат от април 2011 г. по електронен път да се информират за предимствата да направят вложенията си в Северозападна България, съобщи председателят на Българския икономически форум /БИФ/ Георги Табаков. Това ще стане възможно след осъществяването на проект на БИФ. Табаков каза това по време на пресконференция за предстоящия Български икономически форум на 24 и 25 ноември в София. В рамките на проекта се подготвя електронна агенция за насърчаване на инвестициите в този регион на страната. БИФ се насочва към Северозападна България, защото там има най-малко чуждестранни инвестиции. Например от над 400 италиански фирми, които работя в страната, едва три развиват дейност в този район.Друга задача на проекта е да обучи местната власт за работа с чуждестранните инвеститори.
Факторите за икономическия растеж на България през следващото десетилетие е основна тема на предстоящия Български икономически форум.

 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg