EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Битка за шеф на ЕЦБ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Битка за шеф на ЕЦБ

mail11:30 | 16.05.2012прегледи 399 коментарикоментари 0


Надпреварата за президентския пост в Европейската банка за  възстановяване и развитие (ЕБВР) вероятно ще остане без фаворит  в края на тази седмица, след като днес Европейският съюз не успя
да постигне споразумение за общ кандидат, предаде ДПА,  позовавайки се на дипломатически източници.
ЕС е най-голямото обединение сред общо 61 членки на ЕБВР.  Ако страните членки бяха успели да излъчат общ кандидат, то тази личност би имала по-големи възможности за успех при заседаниетона ЕБВР за избиране на следващ ръководител, което ще се проведе в петък и събота в Лондон.
В крайна сметка ЕС ще представи четирима кандидати. Очаква  се и един от Сърбия.Проведените тази сутрин разговори сред 27-те министри на  финансите от ЕС са довели до размяна на разгорещени реплики,  информира източник, пожелал анонимност. Не всички страни членки са харесали идеята за номиниране  само на една личност, посочи преди днешната среща министърът на  икономиката на Дания Маргрете Вестагер.
Кандидатите за президент на ЕБВР са сегашният й ръководител  Томас Миров, който се бори за преизбиране, французинът Филип дьо Фонтен Вив Кюртаз, вицепрезидент на Европейската инвестиционна  банка (ЕИБ), бившият полски премиер Ян Кшищоф Белецки,  високопоставеният британски държавен служител Сума Шакрабати и  Божидар Джелич от Сърбия.
 


Тагове: ЕЦБ, шеф
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg