EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Бизнесът търси кадри в Лондон

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Бизнесът търси кадри в Лондон

mail10:00 | 23.10.2012прегледи 768 коментарикоментари 0


В Лондон се проведе информационната трудова борса за български студенти, съобщи пресцентърът на Министерството на труда и социалната политика. Над 200 студенти и специализанти от Великобритания и Северна Ирландия се запознаха с възможностите за реализация на трудовия пазар в България. Те контактуваха пряко с 11 български работодатели и получиха консултации от експертите на МТСП, Агенцията по заетостта, Националния осигурителен институт, Националната агенция по приходите и Националната здравноосигурителна каса.
Форумът, който е четвърти поред след тези в Берлин, Мюнхен и Кьолн, се откри от министъра на труда и социалната политика Тотю Младенов. Изборът е ваш, но днес ние сме тук, за да ви запознаем с възможностите за професионална реализация в България, за да пренесете своите възможности и знания, които сте придобили тук. С тези думи министър Младенов се обърна към посетителите на борсата. Той акцентира върху възможностите, които се предоставят на младежите по схемите на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. Министър Младенов припомни и подписаната от социалните партньори Национална инициатива „Работа за младите хора в България“. Целта е до 4 месеца след завършване на образованието си младите хора да бъдат заети чрез намиране на работа или чрез обучение. В изказването си министър Младенов подчерта важността от провеждането на такива срещи с българските студенти в чужбина и увери, че тези информационно-трудови борси ще се превърнат в традиция. Отношенията между България и Великобритания се развиват успешно и интензивно в сферата на пазара на труда. Подписаните документи в тази област ще подобрят условията на работа на българските граждани, информира присъстващите министър Младенов.
По време на форума студентите проявиха интерес относно възможностите за стартиране в България на самостоятелен бизнес.
Програмата на министър Младенов продължи със срещи с Марк Хобън, министър на Департамента по заетостта и пенсиите на Обединеното кралство и Северна Ирландия и с министъра в Департамента на бизнеса, иновациите и уменията Джо Суинсън. По време на първата среща е предвидено подписването на Меморандум за сътрудничество между МТСП и Департамента по заетостта и пенсиите на Обединеното кралство и Северна Ирландия в областта на трудовите въпроси.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg