EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Бизнесът среща образованието в УНСС

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Бизнесът среща образованието в УНСС

mail13:40 | 21.02.2011прегледи 1033 коментарикоментари 0


Реална връзка с бизнеса и обучение в използването на актуални системи за управление на процесите в компаниите предлага УНСС на своите студенти. Университетът и водещи компании за ERP решения ще подготвят специални дискусии и срещи, в които младите хора от специалността „Бизнес информатика” ще имат реална възможност да се запознаят с ERP решенията за бизнеса и да ги изпробват.

Кампанията на УНСС стартира на 22 февруари, а на 10 март един от водещите партньори на ERP решенията на Майкрософт за България – компанията LLP Dynamics България, ще представи на студентите ERP система в действие. Системата ще бъде настроена с реални данни и примери от дейността на български компании и студентите ще могат сами да влязат в ролята на мениджъри или ключови потребители и да видят нагледно някои от ползите на тези системи. Бъдещите програмисти и системни интегратори ще получат практически познания за този вид решения и за тяхната ефективност в управлението на бизнеса. Това ще се случи на лекция в офиса на компанията на ул. Майстор Алекси Рилец 38 в квартал Манастирски ливади. С тази инициатива УНСС искат да доближат теоретичното изучаване на дисциплината „СИСТЕМИ ЗА УПРАВЛЕНИЕ РЕСУРСИТЕ НА ПРЕДПРИЯТИЕТО” до реалните световни бизнес практики.

Ефективността на ERP системите е показателна за бизнеса и на студентите ще бъде дадена възможност да се запознаят с нея отблизо. През последните години броят на внедряванията намаля заради световната финансова криза, но според анализатори от тази година се очаква пазарът отново да се раздвижи. От тук започва и търсенето на квалифицирана работна ръка, като най-добрия начин е обучението на студентите и запознаването им с реални ERP системи да се проведе още в университета.

 

„УНСС започва усилено да насочва студентите си към модерните решения за управление на бизнеса, които все повече компании решават да използват. Това, което ние им предлагаме са водещите системи от линията MS Dynamics - NAV и AX с техните последни версии, чието усвояване още в следването ще им даде голямо предимство на пазара” заяви Емилия Василева, търговски директор на LLP Dynamics България.
Тя припомни, че освен към студентите LLP има специален подход и към компаниите, осъзнали нуждата от ERP система, която да ги направи по-конкурентноспособни и да им даде възможност за по-ефективно управление на бизнеса. Специално за тях LLP Dynamics България регулярно организира „тест драйв” на системи за управление, като следващия такъв ще се проведе също на 10 март. На всички присъстващи ще бъде дадена възможност да решат конкретни проблеми с помощта на експертите от LLP Dynamics България и да научат повече за водещите ERP решения на Майкрософт. Повече информация за инициативата може да бъде намерена на www.dynamics.bg


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4160