EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Бизнесът се оплаква от корупция и забавени плащания

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Бизнесът се оплаква от корупция и забавени плащания

mail14:30 | 09.03.2010прегледи 677 коментарикоментари 0


Корупцията и забавените плащания са сред основните проблеми пред бизнеса в работата му. Това показват данни от изследване на независима организация, световен лидер в допитванията, извършено по поръчка на Министерството на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/.
В проучването в периода ноември - февруари са участвали 200 ръководители на компании, съобщава БТА. Данните бяха представени от министър Росен Плевнелиев на срещата с членове на Конфедерацията на работодателите и индустриалците. По думите на министъра, това означава, че трябва да се приоритетизира темата с плащанията.
Общо 27.5 на сто от анкетираните са посочили, че през последната една година са се сблъсквали с корупционни практики. Друг проблем за 25 на сто от анкетираните е лошата пътна инфраструктурата, а 16.5 на сто се оплакват от закъснели плащания от държавата към бизнеса.
Общо 31 на сто от анкетираните са заявили, че нямат никакъв проблем. Това ми е много интересно, кой е този бизнес, кои са тези хора, които нямат никакъв проблем, попита министърът.
В отговор на въпрос кой от тези проблеми възпрепятства най-много работата на деловите среди,  28.3 на сто от анкетираните са посочили корупцията, 20.3 на сто са посочили закъснелите плащания, по 10 на сто са отбелязали лошата инфраструктура и липсата на общи устройствени планове.
Като министър съм прекратил договори за над 240 млн. лева, заяви Плевнелиев. Жалко, но от друга гледна точка това е важно за бизнеса, защото това е част от финансовата дисциплина, коментира той.
Според изследването, преди промените в министерството 6.5 на сто от анкетираните са посочили, че ведомството много добре си върши работата, а след промените на това мнение са 9 на сто от участвалите в допитването. Според анкетата, преди промените 14
на сто са смятали, че министерството добре върши работата си, а след тях - 37 на сто.
Общо 13.5 на сто от анкетираните преди промените са смятали, че ведомството не си върши работата добре, а след промяната едва 4 на сто споделят подобно мнение, посочи министърът.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4191