EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Бизнесът с Виетнам изостава

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Бизнесът с Виетнам изостава

mail15:01 | 19.10.2010прегледи 893 коментарикоментари 0


Търговско-икономическите отношения между България и Виетнам изостават и е необходимо да се работи за тяхното активизиране.
Около това мнение се обединиха вицепрезидентите на двете страни Ангел Марин и Нгуен Тхи Зоан, която е на официално посещение в България, при откриването на българо-виетнамски бизнес форум.  
Ангел Марин посочи, че политическите отношения между двете страни са в отлично състояние за разлика от търговско-икономическите връзки, където има значително изоставане. Той изтъкна разбирането за издигане на българо-виетнамските отношения в ранг на стратегическо партньорство. Това е голямо предизвикателство за бизнеса, който трябва да се стреми да се впише в това високо равнище на политическо сътрудничество, посочи Ангел Марин.
Стокообменът между България и Виетнам е над 99 млн. долара през 2008 г., но оттогава има спад - всяка следваща година с над 30-35 процента, отбеляза Ангел Марин.
Вицепрезидентът Марин отбеляза предимствата за инвестиране в България - благоприятно географско положение, ниски данъци, удобни комуникации, които са в процес на развитие и усъвършенстване. 
Марин увери представителите на бизнеса от двете страни, че България ще продължава да полага големи усилия за подобряване на търговско-икономическото сътрудничество между двете страни. Той допълни, че България ще поощрява и ще подкрепя всяка инициатива на българския и на виетнамския бизнес за подобряване на двустранните бизнес отношения.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4160