EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Бизнесът против ново поскъпване на газа

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Бизнесът против ново поскъпване на газа

mail17:14 | 15.03.2010прегледи 758 коментарикоментари 0


Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България /КРИБ/ подкрепя позицията на Българската федерация на индустриалните енергийни консуматори срещу искането на дружеството "Булгаргаз" за поредно поскъпване на цената на природния газ, се казва в становище на КРИБ.
В средата на миналата седмица "Булгаргаз" ЕАД съобщи, че предлага на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране да утвърди цена на природния газ от 522.40 лева за 1000 кубически метра без ДДС за второто тримесечие на 2010 г.
Увеличението е със 109.16 лева /26.42 процента/ спрямо действащата цена. От дружеството аргументираха искането с
по-високите през последните месеци цени на алтернативните на природния газ горива на международните пазари, с курса на лева към щатския долар и с начислена част от недовзет приход през първото тримесечие на 2010 г.
Напълно подкрепяме изразената позиция, че при положение, че в света има излишък на газ и цените падат, в условия на криза и стагнация на икономиката, е непълно нелогично България да върви в обратна посока и да вдига цените на природния газ, се посочва в становището. Според КРИБ увеличението на цената ще засили негативните ефекти за българската индустрия и за фиска.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg