EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Бизнесът призова за преходен Brexit

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Бизнесът призова за преходен Brexit

mail16:31 | 24.10.2017прегледи 9628 коментарикоментари 0


Петте най-големи бизнес организации във Великобритания призовават за спешна преходна Брекзит сделка, предупреждавайки, че Обединеното кралство рискува да загуби работни места и инвестиции, съобщава BBC.

В съвместно писмо до министъра Дейвид Дейвис, водещ преговорите за Брекзит, бизнес групите, включващи Институа на директорите и Конфедерацията на британската индустрия (CBI) посочват, че изтича времето за постигане на успешно споразумение по отделянето от Европейския съюз.

Източници съобщиха за BBC, че писмото е все още под формата на чернова, но ще бъде изпратено до Дейвис през следващите дни. Другите лобистки организации, които подкрепят писмото, са Британската търговска камара (BCC), Федерацията на малкия бизнес (FSB) и организацията на промишлените предприемачи (EEF). Трябва да се има предвид, че тези пет организации заедно представляват милиони британски трудещи се.

Същевременно Sky News и вестник Guardian съобщиха, че те също са видели проекта на писмо на британския бизнес, като в него се подчертава, че е необходимо да се постигне преходно споразумение възможно най-скоро, тъй като компаниите се готвят да вземат важни бизнес решения в началото на 2018 година, които ще има сериозни последици за работните места и за инвестициите в Обединеното Кралство.

Загрижеността от загуба на работни места и на инвестиции в Обединеното кралство бе подчертана миналата седмица, когато шефът на американския инвестиционен банков гигант Goldman Sachs - Лойд Бланкфейн изтъкна в туитър, че ще "прекара доста време" във Франкфурт. Goldman Sachs, в която работят около 6000 души в Лондон, планира да увеличи своето присъствие в германския финансов център преди Брекзит да стане факт.


Тагове: Brexit, бизнес
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1012