EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Бизнесът "за" промените в търговията със скрап

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Бизнесът "за" промените в търговията със скрап

mail16:20 | 23.06.2011прегледи 1245 коментарикоментари 0


МОСВ получи подкрепа на законодателните мерки за управление на отпадъците от компаниите, пряко ощетени от посегателства върху експлоатираната от тях инфраструктура. VIVACOM, CEZ България, Национална компания „Железопътна инфраструктура”, Alcatel-Lucent, Е.ON България, Национална електрическа компания ЕАД, Електроенергиен системен оператор ЕАД изпратиха отворено писмо, в което изразяват благодарност за усилията, вложени в изработването и приемането на конкретни мерки за опазване на тяхната инфраструктура и по този начин в защита на спокойствието и сигурността на българските граждани.
Писмото е адресирано до министър-председателя Бойко Борисов, министрите на вътрешните работи, на финансите, на икономиката, енергетиката и туризма, на околната среда и водите и до председателя на парламентарната комисия по икономическата политика, енергетика и туризъм.
В писмото се казва: „Законодателните инициативи на парламента и действията на държавната администрация за въвеждане на ясни и коректни правила, които съществено ограничават възможността крадени инфраструктурни елементи да бъдат продавани в лицензирани за целта пунктове, ни дават възможност да се стремим към постигането на европейски стандарти при осигуряване на предоставяните от нас услуги.”
Компаниите отчитат сериозността на проблема с посегателствата над експлоатираните от тях съоръжения, като посочват, че само за миналата година клиентите им са били ощетени с над 15 млн. лева в резултат на кражби на съоръжения от мрежите им, като „общият брой на оставените без услуга български граждани достигна един милион”.
„Декларираме, че подкрепяме мерките от страна на държавата, които допринасят за трайното решаване на този проблем” – се казва в заключение в писмото.


Тагове: ЕВН, закон, скраб
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1037