EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Бизнес интереси на Саудитска Арабия у нас

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Бизнес интереси на Саудитска Арабия у нас

mail16:40 | 29.09.2011прегледи 559 коментарикоментари 0


Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов и министърът на земеделието на Кралство Саудитска Арабия Н. Пр. д-р Фахад Абдулрахман Балгунаим официално откриха бизнес форум между представители, свързани с инвестициите в земеделския сектор на България и Саудитска Арабия в Голям Колегиум на МЗХ.
Това е първото посещение на официална делегация на Кралство Саудитска Арабия в страната ни. Нашите гости са добре дошли и Министерството на земеделието и храните ще направи всичко възможно, за да се осъществят успешни контакти, каза министър Найденов. Намеренията им са изключително сериозни и се надявам да намерят почва сред българския бизнес, допълни още той.
Участниците от българска страна представиха своята дейност и възможностите за взаимно сътрудничество в представлявания от тях бранш. Договорено бе сформирането на работни групи от двете страни, които да изпълняват комуникацията и координацията между заинтересованите лица.
Чуждестранните гости проявиха интерес към инвестирането в производството на зърнени култури, които изискват наличието на голям воден ресурс. Част от критериите на представителите на Саудитска Арабия за избор на място за инвестиции са благоприятните природни условия – плодородни почви, климат и вода. Също така спазване на законовия ред, прозрачност в бизнес отношенията и липса на корупционна среда.
Н. Пр. г-н Салех Ал-Гамди, посланик на Кралство Саудитска Арабия за България и Гърция заяви, че двете страни могат да разчитат напълно на неговата подкрепа, за да могат да се развиват успешно отношенията между България и Кралството.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg