EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

БЕХ удължи срока за оферти за заем

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

БЕХ удължи срока за оферти за заем

mail15:01 | 30.09.2015прегледи 1260 коментарикоментари 0


БЕХ удължи до 2 октоври 2015 година приема на документи в конкурс за избор на банка, която да осигури кредит от 650 млн. евро на холдинга, с които ще бъдат погасени дълговете на НЕК към двете т.нар. "американски централи" – "ТЕЦ Марица-изток 1" И "ТЕЦ Марица-изток 3". БЕХ публикува повторна покана за подаване на заявления във връзка с конкурса с предварителен подбор за избор на финансираща/и институция/и по сделка за структуриране на заем / синдикиран заем.
Докато не плати БЕХ, не влиза в сила новото споразумение, което намалява цената на разполагаемост, което не е добре, защото колкото по-късно влезе в сила това споразумение, толкова по-малка част от новия ценови период ще обхване. Коментира за БНР депутатът Мартин Димитров казуса.

Мисля, че е успешно и трябва да бъдат направени всички възможни усилия този заем в рамките на септември-октомври да бъде взет и новото споразумение с двете централи да бъде подписано. Правителството оценяваше ефекта от промяната на около 100 млн.лв. на година намаляване на разходите. Нашите сметки показват, че имате реално малко по-малко около 70 милиона, но и в двата случая е достатъчно важно да се стигне до подписване на това споразумение, което реално да намали цените, подчерта заместник-председателят на парламентарната комисия по енергетика.
Мартин Димитров допълни, че категорично ще настоява да се намали размерът на такса "задължение към обществото", която се плаща от физическите лица: По време на кабинета "Орешарски" и по време на предишния ДЕКВР, такса "задължение към обществото" беше 52 лева за физическото лице, а 19 лева за бизнеса – това е несправедливо. Не мога да се съглася нашите родители, българските пенсионери, да плащат 52 лева такса задължение към обществото, а българския бизнес – 19.

 


Тагове: БЕХ, заем
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg