EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

БЕХ и Газпром ще преговарят за проектна компания

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

БЕХ и Газпром ще преговарят за проектна компания

mail09:09 | 14.12.2009прегледи 448 коментарикоментари 0


Започват преговори на корпоративно ниво между Българския енергиен холдинг и Газпром по повод “Южен поток”, съобщи икономическият министър Трайков.Предстои подготовката на акционерно споразумение за проектната компания, която ще изгражда съоръжението и подготовка на предпроектното проучване. След това трябва да има положително инвестиционно решение и съвместната компания трябва да започне да действа, допълни министърът.
Русия е заинтересована от продажбата на руски газ в Европа и ще бъдат направени всички необходими корпоративни процедури, съгласувано с българските преговарящи, за да се осигурят стабилни доставки на руски газ в България, каза руският министър на енергетиката Сергей Шматко.
В отговор на въпрос за позицията на руската страна за отпадането на посредници при доставките на руски газ за България, Шматко посочи, че доколкото е информиран, става дума не просто за посредници, а за компании, които държат газоразпределителната система и инвестират в нея. Смятам, че Газпром трябва да има предвид позицията на българското правителството, допълни той.
Въпросът за договорите за доставки на природен газ е бил в дневния ред на форума, отбеляза министър Трайков. Той добави, че през следващите три месеца трябва да започнат разговори по същество.


Тагове: газ, докогов, БЕХ
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg