EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

БЕХ започва ревизия в НЕК

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

БЕХ започва ревизия в НЕК

mail13:33 | 13.07.2009прегледи 813 коментарикоментари 0


Български енергиен холдинг(БЕХ) започва одит на Националната електрическа компания, за да установи причините за финансовото й състояние, съобщиха от холдинга. Планира се ревизията да свърши в края на август. НЕК отчете за първите три месеца на тази година загуба от 45 млн. лв. и задължения към централите за закупена електроенергия за над 100 млн. лв.
Освен това БЕХ прекратява откриването на процедури по доставки и услуги и сделките с активи на дъщерните си дружества, както и подписването на договори за заеми. Изключение ще се прави за договорите с европейските институции.
В петък бъдещият премиер Бойко Борисов призова министъра на икономиката и енергетиката Петър Димитров да спре временно преговорите по големите енергийни проекти и да забрани продажбата на активи, докато не се изясни състоянието на дружествата. Борисов съобщи пред БНР, че е разговарял с изпълнителния директор на холдинга Галина Тошева."Вчера се чух с Галя Тошева от Българския енергиен холдинг (БЕХ) и се разбрахме, че в газохранилището Чирен трябва да се увеличи количеството газ. Всички останали договори трябва да се подпишат, но не вярвам на лицето Петър Димитров. Затова съм поискал той да не подписва. Всичко, което трябва да се движи, съм казал да се ускорява, не да се бави до 27-ми.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg