EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Бернанке оптимист за бъдещето на САЩ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Бернанке оптимист за бъдещето на САЩ

mail10:03 | 07.01.2011прегледи 1080 коментарикоментари 0


Централният банкер на САЩ Бен Бърнанке е по-оптимистично настроен за бъдещето на икономиката днес, когато му предстои да бъде изслушан от сенатската комисия по бюджета, предаде Асошиейтед прес.
Увереността му обаче не е достатъчна, за да се откаже от програмата на Управлението за федерален резерв (УФР) да изкупи държавни облигации на стойност 600 милиарда долара, допълва агенцията.
Днешното изслушване на Бърнанке пред бюджетната комисия ще бъде първото, след като през ноември бе обявен планът за изкупуване на държавни облигации за 600 милиарда долара.
Програмата бе критикувана от републиканците в Конгреса и от някои представители на УФР, според които тя няма да подпомогне много икономиката, а може да й навреди, като стимулира инфлацията и спекулативните сделки на Уолстрийт. Планът за изкупуване на държавни облигации засили напрежението с търговските партньори включително Китай, Германия и Бразилия.
Според тях програмата е схема за обезценяване на долара, като така се дава конкурентно предимство на американските износители.
Очаква се Бърнанке да защити днес по-късно плана и да отбележи, че УФР възнамерява да похарчи цялата предварително обявена сума, отправяйки по-насърчаващо послание за икономическите перспективи през 2011 година.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4147