EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Бернанке няма да увеличи лихвените проценти

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Бернанке няма да увеличи лихвените проценти

mail12:30 | 22.06.2010прегледи 1105 коментарикоментари 0


Председателят на Федералният резерв на САЩ Бен Бернанке изрази увереност, че американската икономика ще успее да избегне втора вълна на кризата, дори и при наличие на опасения около възстановяването. При тези условия ФЕД може да остави лихвените проценти на рекордно ниски нива, а конкретното решение може да бъде взето по време на двудневното заседание на ФЕД, което започва днес, съобщи електронното издание К2Капитал.
Заплахата за възстановяването идва от дълговата криза в Европа, както и от големите колебания на финансовите пазари, повишената предпазливост на потребителите, слабия пазар на жилищните имоти и високото ниво на безработица. Ето защо Федералният резерв на САЩ, без съмнение ще остави определени лихвени проценти на съответното ниско ниво.
В същото време икономиката дава определени сигнали за оптимизъм. Ръстът на икономиката ще продължи почти през цялата година. Производствената активност се увеличават. Компаниите вече увеличават заплатите. Но все още световната икономика остава предпазлива към потенциално сътресение. Затова официалните представители на ФЕД се придържат към позицията да оставят лихвените проценти на минимално ниско ниво - от 0 до 4 %, на които се намира от декември 2008 г.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4144