EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Берлин ще одържави Роснефт в Германия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Берлин ще одържави Роснефт в Германия

mail18:45 | 12.02.2024прегледи 393 коментарикоментари 0


Германското подразделение на руската държавна компания "Роснефт" се готви за тежка съдебна битка, след като Берлин обяви, че планира да национализира активите й в страната, съобщават ДПА и Ройтерс.

Германският министър на икономиката Роберт Хабек е уведомил преди дни "Роснефт", че правителството планира да изземе германските активи на компанията, допълвайки, че ще вземе всички мерки, за да защити правата на акционерите.

Министерството е посочило, че ако "Роснефт" си върне контрола върху германските си активи, сред които е захранващата Берлин с горива рафинерия "Швет", тя може да спре работа, тъй като работещите с нея доставчици могат да откажат да я захранват, посочва в изявление в "Линкдин" юридическата кантора "Малмендир легал" (Malmendier Legal).

Рафинерия "Швет", в която "Роснефт" владее 54,17 на сто, беше поставена под пряко държавно управление през септември 2022 г. заради руската инвазия в Украйна.

Кремъл заклейми плановете за национализация, а говорителят на Путин Дмитрий Песков обяви, че предстои битка с "всички възможни правни действия".


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg