EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Берлин променя името на "Газпром Германия"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Берлин променя името на "Газпром Германия"

mail14:06 | 16.06.2022прегледи 762 коментарикоментари 0


Германските власти са решили да преименуват компанията "Газпром Германия" на Securing Energy for Europe, съобщи пресслужбата на кабинета, цитирана от ТАСС.

Този ход ще изпрати ясен сигнал на пазара, че целта на предприетите мерки е да се гарантира снабдяването с енергия на Германия и Европа, се посочва в текста.

Германското правителство е решило да постави "Газпром Германия" под дългосрочно външно управление и да отпусне многомилиарден заем, за да я спаси от възможен фалит, информира пресслужбата.

Ведомството на федералния канцлер, министерство по въпросите на икономиката и опазване на климата, както и финансовото министерство решиха да удължат срока на попечителското управление на "Газпром Германия" и след септември 2022 г., съобщи кабинетът. Посредством заем от "Ка Еф ве" (KfW) германското правителство няма да допусне фалит и ефекта на доминото върху пазара, се посочва в комюникето.

Германия ще предостави пакет от 9-10 милиарда евро за „Газпром Германия“, съобщи правителствен източник, цитиран от Ройтерс./БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158