EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Бепу/Ойта – Япония - дяволски райско кътче

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Бепу/Ойта – Япония - дяволски райско кътче

mail07:20 | 21.02.2014прегледи 2471 коментарикоментари 0


Даря Сърменова
Разположено между океана и планината в японската префектура Ойта на остров Кюшу в западния край на залива, град Бепу е мястото с най-голям брой натурални минерални извори в целия свят.
Градът е основан през 1924-та година и е известен с множеството си типично японски минерални бани наречени- „онсен”. Бепу притежава осем големи геотермални горещи точки, които носят името „Осемте ада на Бепу”. Освен минерални бани на това невероятно красиво място японците развъждат крокодили и маймуни, които умело са превърнали в атракция за многобройните туристи. „Такасакияма” е мястото където посетителите свободно могат да се разходят между маймуни. Колкото и интересно да звучи, тази разходка може да бъде и доста опасна, ако не се спазват стриктно изискванията за безопасност, изписани върху голяма табела на входа на парка.
С традиционно японската си кухня, невероятните градини и пейзажи Бепу определено е едно от най-красивите места на света. Но освен наслада за очите посетителите там се радват също така и на пълна релаксация благодарение на лечебната сила на водата в „онсените” .
След само 4 дни на това дяволски красиво място, човек се чувства така зареден с нови сили както никога до тогава.

„Сашими”-традиционо японско ядене което представлява сурова риба. Поднася се със соев сос и уасаби. Един от „осемте Ада на Бепу”

Всички права над снимките са запазени. За още снимки от различни точки на Япония посетете– http://dariasarmenova.wix.com/japan-in-pictures


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg