EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Белгия ще подкрепи СЕТА

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Белгия ще подкрепи СЕТА

mail06:20 | 28.10.2016прегледи 797 коментарикоментари 0


Белгийските политически лидери постигнаха консенсус в подкрепа на търговското споразумение между Европейския съюз и Канада, заяви в четвъртък министър-председателят на страната Шарл Мишел, предава AFP.
„Беше постигнато съгласие“, съобщи Мишел след последния кръг от преговори, като така отново се появява надеждата, че документът може да бъде подписан скоро.

Договореностите между белгийските лидери все пак ще трябва да бъдат одобрени и от останалите 27 държави членки на ЕС, преди СЕТА да може да бъде подписана с канадското правителство, уточнява Ройтерс. Договорът трябваше да бъде подписан днес, но канадският премиер Джъстин Трюдо отмени планираното си посещение в Брюксел, след като централното правителство в продължение на дни не успяваше да убеди Валония да се съгласи с условията на споразумението.

Досега белгийската провинция Валония се противопоставяше на СЕТА. Тя настояваше за по-големи гаранции за спазването на определени стандарти в екологията, земеделието и правата на европейските работници и потребители.

 

 


Тагове: СЕТА, Белгия
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3876